Marius Horia Stoica este noul viceprimar al comunei Secusigiu

La sfârșitul lunii noiembrie, noul consiliu local s-a întrunit în ședință ordinară, în care a fost ales viceprimarul comunei Secusigiu. Marius Horia Stoica, consilier local PMP, a fost ales în funcția de viceprimar pentru următorii patru ani, cu sprijinul consilierilor din propriul partid, dar și al aleșilor de la PSD. Astfel, Secusigiu va avea stabilitate la nivelul Consiliului local, în urma constituirii noii majorități, PSD-PMP.

Începând de la finalul lunii noiembrie, comuna Secusigiu are un nou viceprimar, în persoana domnului Marius Horia Stoica, pe care îl felicit pentru votul obținut și sper să formăm o echipă unită în fruntea primăriei. Am considerat că interesele comunei sunt mai presus de cele politice, iar împreună cu domnul Stoica am decis să realizăm această majoritate, care să facă posibilă aplicarea proiectelor noastre anunțate în campania electorală. Cu toții am jurat să respectăm Constituția și legile țării, să facem, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea noastră pentru binele locuitorilor comunei Secusigiu.

Campania electorală și alegerile locale sunt istorie, iar noi, cu toții, trebuie să ne apucăm de muncă. Avem proiecte deosebit de importante pentru comunitatea noastră, care trebuie

implementate în acești patru ani. Sper ca pentru realizarea acestor proiecte să avem sprijinul nu doar din partea echipei noastre, a consilierilor PSD sau PMP, ci și din partea reprezentanților celorlalte partide care au obținut mandate de consilieri locali. E timpul să ne apucăm de muncă, împreună, în folosul comunității noastre. Ne așteaptă un an greu, în care sperăm să trecem și de această pandemie, un an în care probabil vom avea și o criză economică destul de puternică, o criză care cu siguranță va afecta și administrația locală. Tocmai de aceea, Secusigiu are nevoie de o echipă unită în fruntea primăriei, de o majoritate solidă în Consiliul Local, ca să poată realiza în primul rând un buget, iar mai apoi să poată demara noi investiții. Bineînțeles, principalul obiectiv al echipei noastre în perioada următoare va fi deblocarea investițiilor, a proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, și mă refer aici la școli și grădinițe, proiecte care trebuie finalizate cât mai curând posibil“, declară primarul Gheorghe Grad.

 

Marius Horia Stoica: „Sunt convins că vom avea o colaborare bună, în folosul Secusigiului“

Marius Horia Stoica este membru PMP, președinte al Partidului Mișcarea Populară, filiala Secusigiu, iar la alegerile locale din 27 septembrie a candidat pentru funcția de primar al comunei, clasându-se pe locul 3. PMP a obținut 2 consilieri locali la alegerile din septembrie, iar alături de cei 6 consilieri PSD a fost posibilă realizarea unei majorități, despre care noul viceprimar, la fel ca și primarul Grad, spune că va acționa doar în folosul cetățenilor.

„La alegerile locale, am candidat din partea Partidului Mișcarea Populară, la funcția de primar, dar din nefericire nu am reușit să câștig aceste alegeri. Învingătorul a fost domnul Grad, pe care l-am felicitat și căruia i-am urat succes din primul minut, pentru că aici nu mai e loc de orgolii sau resentimente. A fost o competiție, domnul Grad a ieșit pe primul loc, iar noi trebuie să mergem înainte, să respectăm voința cetățenilor și să muncim în calitate de consilieri în slujba celor care ne-au trimis în fruntea comunei, în Consiliul local. Cu ajutorul consilierilor PSD și PMP, la finele lunii noiembrie am fost ales în funcția de viceprimar al comunei, iar pentru binele acestei comunități, împreună cu domnul Grad, cu ceilalți colegi din PMP și PSD, am decis să realizăm o majoritate stabilă în Consiliul Local, care să poată sprijini dezvoltarea comunei Secusigiu în următorii patru ani. Este o majoritate care nu a pornit de la funcții sau alte interese mărunte, ci de la nevoia de a aduce prosperitate comunei, de a realiza proiectele de investiții care au fost blocate în ultimii ani și de a obține noi finanțări de la guvern sau din fonduri externe. Sunt convins că va fi o colaborare bună între noi, primar și viceprimar, dar și în Consiliul Local, pentru că toți suntem oameni serioși, nu mai e loc de orgolii. Trebuie să ne concentrăm cu toții pe ce avem de făcut, să nu băgăm în seamă bârfele, intrigile, pentru că sunt convins că unii se vor ocupa cu astfel de lucruri. Am avut discuții și cu o parte dintre consilierii locali din opoziție, cărora le-am transmis același lucru, să vină alături de noi, să ne dăm mâna pentru dezvoltarea comunei. Patru ani nu vor mai fi alegeri, nu mai există scuza că suntem într-o competiție, așa cum am avut ani de-a rândul, când au fost alegeri. Din punctul nostru de vedere, există toată deschiderea și față de ceilalți colegi din consiliu, așteptăm să vină cu propuneri, să ne sprijine în ceea ce vrem să facem. Sper ca anul viitor să scăpăm și de această pandemie, iar viața în comună să revină la normal“, declară noul viceprimar al comunei Secusigiu, Marius Horia Stoica.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*