Proiectele de modernizare a trotuarelor și realizarea rețelei de apă au fost deblocate și sunt aproape de finalizare

Așa cum anunțam și în numărul trecut al ziarului nostru, primarul Gheorghe Grad a reușit într-un timp extrem de scurt să deblocheze proiecte importante ale administrației locale, proiecte la care nu se mai lucra de ani de zile. În primul rând, este vorba de două investiții cu fonduri guvernamentale și europene, introducerea rețelei de apă și modernizarea trotuarelor, care trebuie finalizate până la 31 decembrie.

„Proiectul de apă a fost deblocat și am ajuns la final, din punct de vedere al lucrărilor și acum suntem la faza de recepție. Vom verifica fiecare lucrare în parte și acolo unde apar probleme, vom solicita constructorului să le remedieze. Acest proiect trebuia finalizat până la 31 decembrie, pentru că altfel intram într-un blocaj din care era greu de spus cum mai puteam ieși, mai ales că au fost destule probleme de-a lungul proiectului, unele ajungând în instanță, procese care nu s-au finalizat nici astăzi. Dorim ca la finalul recepției rețeaua să fie la standardele impuse în proiect, după care vrem să o predăm Companiei de Apă, pentru că noi nu vom putea realiza acest serviciu, ar fi o procedură mult prea complicată, care ar dura o perioadă lungă de timp. Am avut o discuție de principiu cu directorul Companiei de Apă, domnul Vasile Borha, iar la finalizarea recepției vom demara procedura de predare a rețelei. Sper ca de această investiție să beneficieze în timp cât mai multe persoane din comuna noastră. Știu că multă lume, în special din Sânpetru German, dar și din celelalte sate, așteaptă cu nerăbdare să dăm drumul la rețea și îi asigur că facem tot ce depinde de noi să finalizăm acest proiect“, spune primarul Gheorghe Grad.

În ceea ce privește modernizarea trotuarelor, Grad susține că a făcut presiuni asupra constructorului să finalizeze și acest proiect la 31 decembrie. „Am făcut presiuni pe constructor, care oprise lucrările, pentru că modernizarea trotuarelor se face pe fonduri europene, iar noi până la 31 decembrie trebuie să trimitem deconturile. Mulțumim lui Dumnezeu, lucrările au ajuns la final, acum facem recepția, iar până la finele anului vom fi în grafic și cu acest proiect“, spune Grad.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*