Sprijin pentru vârstnicii defavorizați

La nivel național, cu sprijinul fondurilor europene, a fost demarat un program numit „Masa caldă“, prin care se acordă tichete sociale pentru masă caldă oamenilor aflaţi în categorii vulnerabile – bătrâni cu venituri mici şi oameni fără adăpost. Concret, sunt eligibili să primească tichete pentru masă caldă şi oamenii care au cel puţin 75 de ani şi care primesc diverse indemnizaţii de la Casa de pensii, dar care au o valoare mai mică decât pensia minimă, în valoare de 800 de lei în prezent, conform OUG 174 din 2020.
În cazul în care aceştia beneficiază de mai multe indemnizații sau venituri din pensii aflate în plată, iar valoarea cumulată a acestora depăşeşte valoarea indemnizației sociale pentru pensionari, aceştia nu beneficiază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde. Printre beneficiarii tichetelor se numără şi persoanele, familiile fără adăpost, inclusiv cele care au fost evacuate, şi familiile cu copii, fără domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

„Avem mai multe persoane, la nivelul comunei, care au primit aceste carduri pentru o masă caldă. Știm că sunt persoane în vârstă, care nu au posibilitatea să se deplaseze, ca să primească această masă, astfel că ne-am gândit să venim în sprijinul lor. Toți cei care se află în această situație și au nevoie de ajutor, sunt rugați să ne contacteze, iar noi le vom duce mâncarea la domiciliu“, spune Gheorghe Grad.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*