Pentru prima dată, elevii cu rezultate bune din comuna Secusigiu vor primi burse de merit

Pentru prima dată, administrația locală a comunei Secusigiu va aloca burse de merit elevilor cu rezultate deosebite la învățătură. Este vorba despre elevii din clasele V-VIII, care conform legii pot să primească astfel de burse, în limita sumelor disponibile.

Bursele de merit se acordă elevilor care au rezultate deosebite la învăţătură şi au nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial.
Bursele de merit se acordă începând cu semestrul al II – lea, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, respectiv începând cu semestrul I, pentru elevii aflaţi în celelalte clase ale învăţământului gimnazial.
Lista elevilor care beneficiază de bursele de merit este revizuită semestrial, în funcţie de modificările intervenite în situaţia şcolară a elevilor.
„Am decis să acordăm și noi astfel de burse de merit, pentru copiii care au rezultate deosebite și medii de 10 la purtare. În acest moment, se lucrează la stabilirea cuantumului burselor, precum și a numărului de copii care urmează să primească această binemeritată răsplată pentru munca pe care o depun zi de zi la școală. Vom vedea câți bani avem alocați pentru aceste burse și în funcție de aceste sume și de mediile copiilor vom stabili cine va beneficia de ele. Susţinem educaţia locală atât prin investiţii în infrastructura clădirilor unităţilor de învăţământ, unde se știe că avem mai multe proiecte în derulare, cât şi prin bursele acordate din buget pentru a-i încuraja pe elevi să facă performanţă. Sunt convins că acești bani vor veni cum nu se poate mai bine pentru elevii comunei noastre și le va face vacanța și mai fericită. Vom prezenta un proiect de hotărâre în acest sens în ședința de vineri a Consiliului Local Secusigiu și sunt convins că niciun consilier nu se va opune acordării unor astfel de stimulente pentru elevii din comuna noastră“, declară primarul Gheorghe Grad.

Foto elevi: Elevii din Secusigiu vor primi burse de merit

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*