Raport de activitate al primarului Gheorghe Grad, pe anul 2021

În conformitate cu prevederile art. 155, alin.1, lit. a și alin. 3, lit. a din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, vă prezint raportul privind starea economică, socială și de mediu a comunei noastre, pentru anul 2021.

În calitate de primar al comunei Secusigiu, am continuat să duc la îndeplinire la modul cel mai serios, responsabilitățile ce îmi revin ca edil al comunității, rezolvând în mare parte nevoile și urgențele locale, depunând eforturi susținute pentru a realiza cât mai multe dintre obiectivele pe care ni le-am propus. Întreaga activitate a Consiliului Local și a executivului s-a desfășurat pe baza unei tematici întocmite în conformitate cu atribuțiile conferite de legea organică, având totodată în vedere propunerile fǎcute de consilieri, locuitorii comunei şi personalul din aparatul de specialitate al primarului comunei Secusigiu.

Trebuie menţionat faptul cǎ, toate hotărârile consiliului local şi dispoziţiile primarului au contribuit la bunul mers al administraţiei publice locale, la dezvoltarea economicǎ a comunei, demonstrând cǎ avem capacitatea sǎ ducem la bun sfârşit angajamentele asumate, fǎrǎ sǎ ignorǎm totodatǎ principiile care trebuie sǎ guverneze întreaga noastră activitate publică: legalitatea, transparența, responsabilitatea, eficiența și oportunitatea.

La fel ca 2020, anul 2021 a stat sub semnul pandemiei, ceea ce a afectat substanțial activitatea tuturor administrațiilor locale din țară, implicit cea a Primăriei Secusigiu. Lipsa fondurilor guvernamentale a fost principala problemă pentru care în 2021 nu am reușit nici noi, dar nici majoritatea administrațiilor locale, să demarăm noi proiecte mari de investiții. Am prezentat public, în nenumărate rânduri, faptul că fostul guvern nu a deschis noi finanțări pentru proiecte locale. Ba mai mult, în vara anului 2021, a transmis o adresă primăriilor, prin care anunța practic blocarea PNDL II, ceea ce a făcut ca lucrările finanțate prin acest program să fie oprite sau în cel mai bun caz, să fie derulate într-un ritm mult mai lent.

Cu toate greutățile generate de lipsa fondurilor de la nivel guvernamental, dar și de la nivel județean, pentru că, după cum bine știți, Secusigiu a fost penalizat de CJA pe motive politice, am reușit totuși să realizăm o serie de investiții dar, cel mai important lucru, am reușit să pregătim mai multe proiecte pentru finanțare, existând promisiunea din partea noului guvern că administrațiile locale vor deveni din nou o prioritate.

În aceste condiții vitregi, noi am reușit să finalizăm proiectul de asfaltare a străzilor, să facem recepția la proiectul de apă, să realizăm câteva investiții de la bugetul local. Dar cel mai mult în acest an s-a lucrat la întocmirea documentațiilor pentru diferite proiecte, cu finanțare guvernamentală, fie că vorbim de CNI sau Anghel Saligny, dar și la documentațiile privind domeniul public, intabulări, PUZ-uri, pentru că a fost un haos și pe această zonă și era nevoie de acești pași ca să putem realiza investițiile propuse în bugetul local, și mă refer aici la locurile de joacă și capele. Cu siguranță, cetățenii nu văd efectul imediat al acestei munci desfășurate de-a lungul anului în primărie, dar sunt convins că în perioada următoare vor apărea roadele. Avem depuse proiecte pentru asfaltări, pentru canalizare, căminul de la Sânpetru German, care intră zilele acestea în Comisia tehnică și apoi urmează licitația, sala de sport, care a fost scoasă la licitație, sau terenul sintetic. Este o muncă, așa cum spuneam, care nu se vede, dar cetățenii să aibă încredere în noi, pentru că muncim pentru comunitate și faptele se vor vedea curând. Iar semnele sunt încurajatoare în acest sens, fiindcă actualul guvern PSD-PNL-UDMR, spre deosebire de cel liberal, a adus multă speranță printre primari, iar lucrurile se mișcă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*