Credincioșii ortodocși din Parohia Satu Mare și-au sărbătorit ocrotitorul spiritual

Într-o atmosferă de solemnitate și bucurie duhovnicească, credincioșii Parohiei Ortodoxe Române Satu Mare, Protopopiatul Arad, și-au celebrat ocrotitorul spiritual, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, în data de 26 octombrie.

Sărbătoarea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către preotul paroh Marius-Gheorghe Danciu, eveniment la care au luat parte atât credincioși ortodocși români, cât și sârbi din parohie. La acest moment de înălțare spirituală au participat, de asemenea, elevi de la școala locală, îmbrăcați în straie populare, precum și reprezentanți ai Primăriei Comunei Secusigiu, în frunte cu primarul Gheorghe Grad și viceprimarul Marius Horia Stoica.

După încheierea Sfintei Liturghii, a avut loc slujba TeDeum-ului de mulțumire, la care au participat și preoți din parohiile învecinate. Părintele Horia Călin Ștefan de la Parohia Secusigiu și Părintele Mihai Blidar de la Parohia Sânpetru German au adus binecuvântările lor, împărtășind bucuria sărbătorii.

Ca parte a tradiției locale, în încheierea slujbei, toți cei prezenți, credincioși și copii îmbrăcați în straie populare specifice zonei Bistriței, Maramureșului și Bucovinei, au înconjurat o dată biserica într-un act simbolic de uniune spirituală.

În cadrul evenimentului, preotul paroh a transmis un cuvânt de mulțumire, exprimând recunoștința față de toți cei prezenți.

De asemenea, primarul Gheorghe Grad a transmis o declarație de recunoștință: „Ne exprimăm sincerele mulțumiri pentru invitația primită din partea Părintelui Paroh și asigurăm comunitatea de tot sprijinul administrației locale în promovarea și susținerea valorilor religioase“.

Încheind ziua într-un spirit de fraternitate, toți cei prezenți au participat la o agapă frățească, marcând astfel un moment de comuniune și solidaritate în cadrul comunității din Satu Mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*