Gheorghe Grad: „Din păcate, investițiile au de suferit din cauza deficitului bugetar de la nivel național“

Primăria Secusigiu derulează o serie de investiții din fonduri europene și guvernamentale. În ultimele luni însă, Guvernul României a fost nevoit să ia o serie de măsuri, pentru a reduce deficitul bugetar, ceea ce a afectat, din păcate, și administrațiile locale care au în derulare diverse proiecte.

„Există un anumit blocaj pe proiectele guvernamentale și europene, nu doar din cauza măsurilor de reducere a deficitului, ci și din cauza faptului că unele firme decid să nu mai facă lucrări, nefiind sigure că încasează banii, așa că amână aceste lucrări pentru lunile ianuarie, februarie, când se va reveni la normal, din punct de vedere bugetar. Este cazul și la noi, am făcut organizarea de șantier atât la căminul de la Sânpetru German, cât și la sala de sport, dar firmele nu au certitudinea că vor încasa banii în acest an dacă lucrează, așa că au decis să amâne începerea lucrărilor. Avem un blocaj și la asfaltarea drumurilor, în sensul că am finalizat licitația și ar trebui să semnăm contractul și să ne apucăm de lucru, dar din cauza ordonanței care blochează noile cheltuieli și investiții, trebuie să amânăm semnarea până în luna ianuarie“, spune primarul Gheorghe Grad.

În schimb, lucrările realizate cu fonduri de la bugetul local nu au de suferit și se apropie de finalizare. „La ce e pe buget local nu sunt probleme. Am reabilitat în această perioadă remiza de pompieri de la Sânpetru German, unde am schimbat acoperișul și am refăcut interiorul, inclusiv am montat două hornuri, fiindcă nu aveam nici hornuri pentru sobe. De asemenea, am făcut lucrări la garaj, unde a fost nevoie să ridicăm tavanul. Sunt investiții pentru pompierii voluntari, pentru confortul și în sprijinul celor care își riscă viața pentru comunitate, ori de câte ori sunt situații de urgență, și cărora le mulțumim de câte ori avem ocazia. O altă investiție care merge bine este capela din Sânpetru German, unde suntem pe ultima sută de metri. Se lucrează la ultimele finisaje interioare, se montează gresia și până la 15 decembrie dorim să o finalizăm, așa cum am promis. Totodată, lucrăm la bugetul de investiții pentru 2024, pentru că se anunță un an mult mai bun, în care sunt convins că vom reuși să finalizăm mai multe proiecte la nivel de comună“, spune Grad.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*